Igokea sigurna protiv Širokog

Opravdana uloga favorita

Igokea sigurna protiv Širokog

Večeras su u Aleksandrovcu u jednoj od zaostalih utakmica košarkaške Premijer Lige BiH snage odmjerile dvije nominalno najjače momčadi domaće lige Igokea i Široki a domaćin je bio uvjerljiv i slavio 86:70. 

Utakmicu igranu u dvorani "Nenad Baštinac" Igokea je kontrolirala od samog početka do kraja ne dopuštajući Širokom da razvije svoju agresivnu i brzu košarku kojom je u stanju napraviti probleme svima ukoliko im se dozvoli takav način igre. 

Nosioci domaćeg tima bili su na radnoj temperaturi i iznenađenja nije bilo. Igokeini Amerikanci Vaughn i Keenan odigrali su dobru utakmicu a poziv u senirosku reprezentaciju Srbije odličnom igrom proslavio je mladi Dalibor Ilić. Imala je Igokea u ovoj utakmici i 20 razlike i sticao se dojam da mogu ovaj susret dobiti i više, no u zadnjoj četvrtini Široki je ipak uspio koliko toliko ublažiti ovaj poraz. Vaughn s 20 koševa i Ilić s 18 bili su najbolji kod pobjednika. 

Široki je s 15 poena predvodio Filipović a 12 je dodao Dario Drežnjak. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

KK Igokea: Keenan 14, Vaughn 20, Simeunović 7, Ilić 18, Tomas 11, Gagić 4, Lešić 12, Nikolić, Simanić, Topolović, Kocić

HKK Široki: Kraljević 11, Filipović 15, Zubac 8, Karačić 9, M. Drežnjak 8, Naletilić, Čolak 4, Šušak, Čović, D. Drežnjak 12, Damjanović, Batinić 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi