Igokea rutinski sa Sparsima, Borac u drami srušio Čelik

Liga 6

Igokea rutinski sa Sparsima, Borac u drami srušio Čelik

S. Grebović

U terminu od 19 sati odigrane su tri utakmice devetog kola košarkaške lige 6 za prvaka Bosne i Hercegovine.

U derbiju kola košarkaši Igokee su na svom parketu bez većih problema bili bolji od sarajevskih Sparsa rezultatom 95:76 (23:20; 27:10; 18:25; 27:21) i na taj način su zadržali maksimalan učinak nakon devet odigranih kola.

Kakva takva drama viđena je jedino u prvoj dionici koju su domaći riješili u svoju korist sa samo tri razlike, da bi u nastavku Bajićev tim uspio rezultatski da se odlijepi i sačuva vodstvo do kraja.

Najjefikasniji igrač u pobjedničkoj ekipi bio je Kondić sa 22 poena, dok je na drugoj stari sjajan bio Ilić sa 20 ubačaja.

U drugoj utakmici večeri komšijski derbi odigrali su Leotar i Široki, a na kraju je slavio tim iz Trebinja rezultatom 94:86 (32:23; 12:25; 29:15; 21:23). Timu sa Pecare nije pomogla ni sjajna partija Amerikanca Aarona Thomasa Nichaela koji je ubacio 29 poena.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Ipak najveća drama viđena je u Banja Luci u dvorani Borik gdje je Borac sa 68:65 savladao zenički Čelik.

Nikola Tanasković je Borac vodio do pobjede sa 17 poena, dok je Božović u Čeliku bio najefikasniji pojedinac susreta sa 22 koša.

Top Komentari

user1603273752
Pa taj bprac se poslije pobjede celika nad sparsima zalio da je sve namjesteno da su oni trenutno najbolja ekipa a bgm celik dobi i sparse i njih a evo i sad je malo falilo...pa ako ste toliko dobri sto ih niste razvalili luzeri i placipicke
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi