Igokea izborila plasman u drugu fazu Lige prvaka, sjajan nastup Atića
FOTO: FIBA

Bez obzira na poraz od Turk Telekoma

Igokea izborila plasman u drugu fazu Lige prvaka, sjajan nastup Atića

H. Zilić

Košarkaši Igokee izborili su plasman u drugi krug (TOP 16) FIBA Lige prvaka.

Igosi su večeras u šestom kolu grupne faze poraženi od Turk Telekoma rezultatom 94:86, ali na ruku im je išao poraz Hapoela od Limogesa rezultatom 88:83, tako da su Igosi s omjerom 3-3 zauzeli drugo mjesto u grupi iza Turk Telekoma.

U večerašnjoj utakmici protiv turske ekipe, najefikasniji kod Igosa bio je Carmichael sa 18 poena, odličnu partiju je odigrao bh. reprezentativac Edin Atić sa 16 poena, šest skokova i osam asistencija.

Kod Turk Telekoma raspoložen je bio Eric sa dobule-double učinkom od 21 poenom i 12 skokova.

Top Komentari

magistar
Impresivno. Svakako udarna vijest mjeseca za domaći sport, a ne da se objavi kao sporedna vijest sat vremena nakon utakmice.
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi