Igosi ponovo nemoćni u Mostaru: Zrinjski pred titulom prvaka BiH

Plemići poveli seriju

Igosi ponovo nemoćni u Mostaru: Zrinjski pred titulom prvaka BiH

M. Šljivak

Košarkaši Zrinjskog pobijedili su večeras u Mostaru Igokeu rezultatom 71:65, te su poveli u finalnoj seriji prvenstva Bosne i Hercegovine sa 2:1.

Odlična košarka viđena je večeras u Mostaru, a na kraju su domaći košarkaši upisali pobjedu u veoma neizvjesnom meču.

Zrinjski je fantastično ušao u ovaj meč. Potpuno su razbili prvaka BiH u prvoj dionici i činilo se kako domaći tim lagano stići do druge pobjede u finalnoj seriji.

Nakon prve dionice imali su velikih 16 poena prednosti (24:8), a u drugom periodu su bez većih problema održavali stečeno vodstvo i na odmor su otišli sa 15 razlike, 40:25.

Međutim, Igokea se na krilima fantastičnog Amerikanca Dominica Artisa potpuno vraća u meč u trećoj dionici. Zrinjski nije imao pravi odgovor na igru beka Igosa koji su došli na minus tri, ali je Brummitt u posljednjoj sekundi pogodio za pet razlike na 50:45.

Artis je ostavljao Igokeu u igri i u posljednjoj dionici. Međutim, Zrinjski je konstantno bio u prednosti i na ulasku u posljednje dvije minute imali su četiri razlike, 62:58.

Ključni trenuci meča pripali su domaćim. Uspjeli su slomiti Igokeu i na kraju su došli do trijumfa koja ih dovodi na korak od osvajanja titule prvaka, iako su u finišu napravili nekoliko zaista loših akcija u završnim sekundama.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Sven Smajlagić sa 14 poena, osam skokova i šest asistencija. Marko Ramljak je dodao 13 poena i 10 skokova, dok je Dominic Artis na drugoj strani ubacio 26 koševa.

Prvenstvo BiH, finale:

Zrinjski - Igokea 71:65 (24:8, 16:17, 10:20, 21:20)

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

ZRINJSKI: Kuzman, Petrić, Smajlagić 14, Princ, Sokolović 11, Golemac, Igrutinović 5, Brummitt 10, Miličević 9, Ljujić 2, Šamadan 7, Ramljak 13.

IGOKEA: Ponjarić, Artis 26, Gajić, Glogovac 5, Nikolić, Janković, Milošević 6, Jevtović 8, Radivojević 6, Ilić 4, Ljubičić 6, Rikić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi