Igrač Mega Bemaxa odlazi u NBA ligu!

Prošle sezone igrao u ABA ligi, a od naredne u najjačoj ligi svijeta

Igrač Mega Bemaxa odlazi u NBA ligu!

S. Pašalić

Igrač Mega Bemaxa, Adam Mokoka karijeru će nastaviti u NBA ligi.

Naime, 21-godišnji francuski bek će potpisati "dvosmjerni" ugovor sa Chicago Bullsima što znači da će moći nastupati u G Ligi za Windy City Bullse.

Mokoka se prijavio na NBA draft ove sezone, ali ostao nedraftiran. Međutim, igrač Mege će ipak zaigrati u najjačoj ligi svijeta.

Francuz je u Megu stigao iz Gravelinesa, a prošle sezone u ABA ligi prosječno je imao 11.2 poena, 3.7 skokova i 3.1 asistencija.

Tako će nakon Nikole Jokića, Ivice Zupca, Bobana Marjanovića, kao i Timothe Iuwawu Cabarot, Mokoka postati još jedan igrač koji je iz Mege otišao u NBA ligu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi