Igrač sa NBA iskustvom pojačao Darussafaku

Potpisan jednogodišnji ugovor

Igrač sa NBA iskustvom pojačao Darussafaku

Iskusni američki košarkaš Jeremy Evans karijeru će nastaviti u Turskoj.

Nova stanica u karijeri ovog 30-godišnjeg krilnog košarkaša je Darussafaka, a kako je saopšteno na zvaničnoj stranici osvajača Eurokupa, ugovor između dvije strane je potpisan na godinu dana.

Evans u Darussafaku dolazi iz Atlante Hawks, međutim većinu prethodne sezone je proveo u podružnici ovog kluba - Erie BayHawksu, gdje je prosječno za 30.7 minuta po utakmici bilježio 15,3 poena i 10 skokova.

Ovaj košarkaš je u Evropi već imao priliku igrati, tačnije 2005. godine, kada je jednu sezonu proveo u Rusiji igrajući za tamošnji Khimki. Još je, između ostalog, bio član Exasa, Dallasa, Utaha...

Darussafaku će, podsjetimo, u narednom periodu umjesto Davida Blata predvoditi Ahmet Caki.

Potražite više informacija na temu Super Ligi:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi