Imate stav? U subotu svi u Skenderiju radi sebe i radi Bosne

Pokažite odgovornost

Imate stav? U subotu svi u Skenderiju radi sebe i radi Bosne

Adnan Beganović

U okviru 5. kola košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine, između ostalog, snage će odmjeriti Bosna Royal Jelly i OKK Sloboda. 

Duel između sarajevske i tuzlanske ekipe biće odigran u velikoj dvorani Skenderije i po svemu sudeći biće to posljednji put da će sarajevska ekipa na domaći parket istrčati sa imenom Bosna Royal Jelly.

Naime, zbog već poznatih dešavanja i odluke FIBA-e da sarajevski klub mora isplatiti dugovanja Vučuroviću iz KK Royal su dotjerani pred zid te su se odlučili osloboditi utega zvanog Bosna pa će takmičenje u elitnom rangu nastaviti pod imenom Royal Jelly. Tako se eksperiment o poslovnoj saradnji Royala i nekadašnjeg evropskog prvaka sklopljen prije dvije godine pokazao neuspješnim, a sudbina Studenata, kao uostalom i prije dvije godine, postala je neizvjesna.

Dugovi stvoreni u ranijem periodu jednostavno se nisu mogli izbrisati gumicom sto je i sasvim normalno, no Bosna je pravno još uvijek živa i klub na kojeg su ne tako davno bili ponosni gotovo svi stanovnici naše zemlje može preživjeti. Problema je mnogo, eksperiment o poslovnoj saradnji sa Royalom nije dao očekivani rezultat ali riješenje mora postojati. Neki slavni klubovi iz regiona uspjeli su se izvući najviše uz pomoć politike koja bi morala odigrati ključnu ulogu u spašavanju nekadašnjeg evropskog prvaka.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Istina je da u našoj zemlji politika mnogo ne mari za sport ali Bosna je toliko velika da šapatom ne smije pasti. I upravo zbog svih ovih dešavanja, građani i građanke Sarajeva, čak i oni kojima zbog svakodnevnih problema Studenti nisu u mislima u subotu trebaju doći u Skenderiju. Svojim dolaskom poslat će jasnu poruku onima kod kojih je ključ riješenja za spas Bosne.

Svi u Skenderiju i, u krajnjem slučaju, ne samo radi Bosne nego i radi sebe. Pokažite odgovornim da još živite, da još imate snage razmišljati svojom glavom i da imate svoj stav.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi