Iskra nakon produžetka bolja od Proma

Bugojanci slavili u neizvjesnom meču

Iskra nakon produžetka bolja od Proma

S. Mlaćo

U kantonalnom derbiju A-1 lige FBiH košarkašice bugojanske Iskre slavili su nakon produžetka nad KK Promo u Donjem Vakufu rezultatom 75:73.

Prvi dio igre pripao je Bugojancima 22:9, ali domaći se bude i na pauzu se odlazi pri rezultatu 28:34.

Već tada je bilo jasno da će prepuna dvorana u Donjem Vakufu gledati neizvjestan meč do kraja, a domaći dodatno smanjuje prednost gostiju, te dobijaju treći period 24:21.

Posljednjih deset minuta mnogo uzbuđenja, Iskra postiže tri poena 15-tak sekundi do kraja i na semaforu je pisalo 66:66. Domaći su imali napad za pobjedu, ali nisu ga iskoristili i meč je otišao u produžetke.

Gostima su imali više znanja i sreće te slavili 9:7, za konačnih 75:73.

Potražite više informacija na temu A1 liga BiH:

Kof domaćih najefikasniji je bio Arijan Radan sa 23 poena, dok je tri manje dodao Ranko Križanović.

Najefikasniji u redovima Iskre, ujedno i najefikasniji igrač na meču, bio je Meris Bećirović sa 29 poena. Aldin Pandžo je dodao 14, a Elvir Seferović devet.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi