Španija preko Italije do četvrtfinala

Prošli dalje uz Srbiju

Španija preko Italije do četvrtfinala

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Španije savladala je Italiju rezultatom 67:60 i tako je ostvarila plasman u četvrtfinale Svjetskog prvenstva.

Italija je bolje ušla u meč. Na sredini prve dionice odlaze na plus 10 (5:15), ali se Španci veoma brzo vraćaju i nakon prve dionice rezultat je bio izjednačen (18:18).

Izjednačena košarka viđena je tokom druge dionice. Ekipe su se smjenjivale u vodstvu, a na odmor je Italija otišla sa poenom prednosti, 30:31.

Španija je međutim bila ta koja je u drugom periodu prva stvorila ozbiljniju prednost. Imali su u jednom trenutku plus osam, ali se Italijani nisu raspali već su dobrom igrom razliku nakon tri dionice spustili na samo minus dva, 50:48.

Čvrsta i uzbudljiva košarka viđena je u posljednjoj dionici. Igralo se jako sa obje strane, tako da ne čudi mali broj poena u ovo meču.

U posljednje dvije minute Španci su ušli sa dva poena prednosti (58:56), a loša napadačka igra u samom finišu je na kraju i koštala Italijane. Španci su na kraju uspjeli doći do trijumfa i uz Srbiju su oni ti koji će ostvariti plasman u četvrtfinale.

Špance je do trijumfa vodio Juancho Hernangomez sa 16 koševa, a na drugoj strani je Gallinari ubacio 15.

Španija - Italija 67:60 (18:18, 12:13, 20:17, 17:12)

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Španija: Claver 7, Fernandez 5, Gasol 2, Llull 11, Rubio 15, Beiran, Colom, J. Hernangomez 16, W.Hernangomez 4, Oriola 2, Rabaseda, Ribas 5.

Italija: Belinelli 7, Biligha 6, Datome 12, Gallinari 15, Hackett 5, Abass, Brooks 1, Della Valle 6, Filloy, Gentile 7, Tessitori 1, Vitali

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi