Ivan Karačić: Ovo je tek početak, već smo mislima u slijedećoj utakmici
Snažni Ivan Karačić vodio je veliku bitku s visokom linijom Sparsa

Krilo HKK Široki nakon trijumfa nad Sparsima u prvoj utakmici finala doigravanja

Ivan Karačić: Ovo je tek početak, već smo mislima u slijedećoj utakmici

Večerašnjom utakmicom na Pecari između HKK Široki i OKK Spars otpočela je finalna serija koja će donijeti novog košarkaškog prvaka Bosne i Hercegovine. 

Nakon zanimljive, čvrste i borbene utakmice bolji su na kraju bili domaći košarkaši koji su u lijepoj atmosferi, u posljednje vrijeme nikada punije Pecare trijumfirali rezultatom 77:66 i sa zasluženim vodstvom od 1:0 u seriji će otputovati u Sarajevo na drugu utakmicu.

Jedan od junaka serije protiv Slobode, snažno krilo Širokobriježana Ivan Karačić i večeras je vodio veliku borbu sa visokim igračima Sparsa i iako nije bio raspoložen u košgeterskom učinku ovaj košarkaš je velikom borbom i sjajnom obranom dao veliki obol večerašnjoj pobjedi svog tima, a za SportSport.ba povodom velike pobjede svog tima rekao je slijedeće:

"Veoma teška, iscrpljujuća utakmica za nas, ali hvala Bogu, završili smo je onako kako smo htjeli - pobjedom" - kazao je Karačić i dodao: - "Ovo je tek početak, još je puno posla ispred nas ukoliko se želimo okititi naslovom prvaka tako da smo već u mislima i u pripremama za slijedeći susret. Zahvalio bih se publici što nas je od prve do zadnje minute bodrila na pravi način i što su došli u onako velikom broju, dio zasluga za ovaj trijumf ide i njima." - rekao je snažni krilni igrač Širokog.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Slijedeća utakmica finalne serije odigrat će se u subotu u Sarajevu.

Promo

Top Komentari

Robinh
Berna, dodji uslikaj par slika s utakmice, ili preuzmi s drugog portala, nemojte se blamirati.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi