Široki u neizvjesnoj završnici slomio Sparse
Širokobriježani su imali više mirnoće u završnici i zasluženo slavili protiv Sparsa

Široki poveo u finalnoj seriji s 1:0

Široki u neizvjesnoj završnici slomio Sparse

HKK Široki i OKK Spars sučelili su se večeras u širokobriješkoj dvorani Pecara u sklopu prve utakmice finala doigravanja košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine a slavio je domaći tim s konačnih 77:66.

U utakmici čija je važnost pomalo stegla ruke, u sjajnoj atmosferi pred oko 3500 gledatelja i jednoj i drugoj momčadi dominirale su čvrste obrane i na kraju je susret prema očekivanju ušao u dramatičnu završnicu koju je Široki pred sami kraj utakmice, na nekih tri minute do kraja, uspio prelomiti u svoju korist.

Vodili su Sparsi skoro cijelim tokom prvog poluvremena, no serijom od 6:0 i polaganjem Darija Drežnjaka na veliki odmor se ide rezultatom 35:35.

Ponovo su Sparsi poveli početkom drugom poluvremena ali su Širokobriježani serijom 11:0 potkraj treće četvrtine preokrenuli rezultat i ispostavilo se, iako su Sparsi još jednom uspjeli povesti s pola koša, čuvali do kraja stečenu prednost. 

Kreatori ove pobjede za Širokobriježane su braća Drežnjak, Mateo (13) i Dario (20) koja su ovu utakmicu odigrala sjajno na oba kraja terena postižući koševe u ključnim trenutcima te igrajući sjajnu obranu na ključnim košarkašima Sparsa. 

Na kraju su u faul završnici Širokobriježani sjajno izvodili slobodna bacanja te je rezultat na kraju bio velikih 77:66 za domaće. 

Nemanja Protić s 18 poena bio je najbolji kod Sparsa a Sandi Grubelić, koji je zaslužio i veću minutažu u ovoj utakmici zabio je 10 koševa.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

HKK Široki: Zubac 4, Karačić 5, M.Drežnjak 13, Lončar 4, Filipović 11, Čolak, D.Drežnjak 20, Batinić, Šušak, Damjanović, Kraljević 10, Fenner 10

OKK Spars: Hasandić 9, Vrabac, Kamenjaš 5, Glogovac, Protić, 18Zahiragić, Albijanić 4, Durmo 6, Bajramović 5, Manjgafić 6, Grubelić 10, Jovanović

Promo

Top Komentari

Kiss
Vrabac,Alnijanić,Bajramović se vode kao iskusni igrači a pobjede ih djeca od 19-21god.,pa Široki igra košarku od prije 20 godina znači ne smiješ izgubiti niti jednu j....u utakmicu od takve ekipe.
4 0
Robinh
Sramite se sportski portal, najcitaniji u drzavi, niste u stanju staviti sliku s utakmice, nego stavljate neke ima pola godine. Igra se vrhunska kosarka u vrhunskoj atmosferi a vi niste u stanju osnovne stvari ispratiti...
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi