Ivan Kuzman: Šansu sam dočekao, na meni je daljnje dokazivanje
Mladi košarkaš Studenta upravo je protiv bivšeg tima bljesnuo i pokazao da je sigurno zaslužio veću minutažu od dosadašnje.

Mladi bek Studenta nakon odlične partije protiv Zrinjskog i uoči Vogošće

Ivan Kuzman: Šansu sam dočekao, na meni je daljnje dokazivanje

Mladi Ivan Kuzman, bek SKK Studenta jedan je od onih košarkaša koji je u mlađeg mostarskog košarkaškog Premijerligaša stigao iz gradskog rivala HKK Zrinjskog u kojem u proteklih par sezona nije uspio dobiti ozbiljniju prigodu za igru.

Ni početak ove sezone nije donio ništa bitno drukčije za ovog mladog combo beka pošto ni u dresu Studenta nije dohvatio ozbiljniju minutažu. No, baš na utakmici protiv svog bivšeg kluba, HKK Zrinjskog, Samir Lerić pružio je Kuzmanu priliku u vidu veće minutaže koju je ovaj objeručke prihvatio i iskoristio.

U nekoliko navrata ovaj eksplozivni košarkaš je sjajnim ulazima došao u faul-koš situacije, zadavao dosta briga svojim čuvarima i u krajnjoj liniji pokazao da je spreman ući u ozbiljnu rotaciju kluba čiji se roster u posljednje vrijeme brojnim odlascima igrača dosta skratio. Mladi Kuzman je za SportSport.ba govorio o predstojećem susretu s Vogošćom te svojim nastupima u dresu SKK Studenta.

"Napokon sam dobio šansu i prave minute u utakmici koju smo odlično odigrali protiv Zrinjskog koju smo izgubili u egal završnici samom kraju i gdje smo pokazali da uz borbu i želju itekako možemo sa igramo sa svima". - govori mladi bek Studenta i dodaje: "Iako smo imali par kikseva koje nismo smjeli sebi dozvoliti dižemo se iz treninga u trening i utakmice u utakmicu kako ekipno tako i individualno. Slijedi nam jako bitna  utakmica sa Vogošćom u subotu i imperativ je samo jedan a to je pobjeda. Zadržimo li nivo igre kao protiv Zrinjskog ona po meni neće doći u pitanje samo moramo nastaviti raditi i nastaviti s odnosom i pristupom utakmici kakav smo pokazali da možemo imati. Što se mene tiče strpljivo sam čekao svoju šansu. Na pripremnim susretima sam imao odličnu minutažu i fine partije, kasnije sam nažalost malo ispao iz ritma ali sad osjećam kao da polako sve dolazi na svoje mjesto. Moram se nastaviti dokazivati treneru Leriću i sve će doći na svoje. Najbitnije da se ekipa digne i rezultati poprave a mislim da smo kadri uraditi takvo što. Imamo još dvije utakmice do polusezone i moramo ih odraditi što bolje,  a u drugom dijelu osigurati ostanak u ligi što nam je primarni cilj u ovoj sezoni - rekao je za SportSport.ba mladi i perspektivni 21-godišnji Kuzman.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

SKK Student će Vogošću dočekati u subotu u 18:30 u dvorani na Bijelom Brijegu. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi