KK Zadar dobio ogromno pojačanje za novu sezonu
Wroten je imao odlične brojke kada je nastupao za 76erse

Bivši igrač Philadelphije stiže na Višnjik

KK Zadar dobio ogromno pojačanje za novu sezonu

S. Pašalić

Košarkaški klub Zadar je doveo veliko pojačanje pred novu sezonu ABA lige.

Naime, novi igrač ovog kluba je postao 26-godišnji Anthony LeonDre Wroten Jr. koji je dobro poznato ime iz NBA lige.

Amerikanac je još 2012. godine kao 25. izbor na draftu stigao u najjaču ligu svijeta, a izabrali su ga Memphis Grizzliesi.

Ipak, on je najbolje partije pružao u dresu Philadelphije 76ersa, a za oba jklub je odigrao 110 utakmica. U sezoni 2013/2014 je imao prosjek od 13.4 poena i 3.6 asistencija po utakmici.

Sezonu kasnije je još više popravio svoj prosjek pa je bilježio 16.9 poena i 5.2 asistencije po utakmici. Međutim, on je dvije godine nakon toga zadobio tešku povredu koljena zbog koje se više nije uspio vratiti na nivo na kojem je bio prethodnih godina.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi