Ivanovićev Khimky deklasirao Olympiakos
Foto: EPA

Rusi i više nego ubjedljivi

Ivanovićev Khimky deklasirao Olympiakos

Iako je prije utakmice Khimkyja i Olympiakosa taj meč bio posmatran kao duel u kojem će odlučivati nijanse, on je bio sve samo ne neizvjestan.

Ruski tim je gostima iz Pireja nanio jedan od najtežih evropskih poraza u posljednjih nekoliko godina, a meč je na kraju okončan rezultatom 98:66 u korist Khimkyja, kojeg sa klupe predvodi bivši bh. selektor Duško Ivanović.

Nakon prve četvrtine, domaći su imali prednost od tri poena razlike (25:22), da bi na odmor otišli sa dvocifrenom prednošću (48:36).

U nastavku utakmice uslijedio je pravi raspad Olympiakosa, a prednost Khimkyja se prvo popela na 20, a zatim i 30 razlike. Do kraja utakmice, košarkaši Khimkyja su nastavili sa sjajnom igrom i na kraju slavili sa visokih 98:66.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Najefikasniji u redovima Khimkyja bili su Koponen sa 21, Shved sa 19 i Augustine sa 18 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi