Olympiakos lako sa Realom

Olympiakos lako sa Realom

Olympiakos je večeras na svom parketu ubjedljivo pobijedio Real iz Madrida sa 99:84, u okviru 12. kola TOP 16 faze Eurolige.

Grčki tim je tako došao do 6. pobjede u grupi F, a zanimljiv podatak je da isti omjer trenunto ima još četiri ekipe, između ostalog i Real.

Sve je bilo gotovo nakon prvog poluvremena, u kojem je domaćin potpuno nadigrao španski tim (53:33). Preostalih 20 minuta predstavljalo je samo puko formalnost, a iskusna ekipa Olympiakosa znalački je privela susret kraju.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Najefikasniji pojedinac meča bio je Mantzaris sa 19 koševa, a u redovima Madriđana bolji od ostalih bili su Rivers i Llull sa 17 pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi