Khimky slavio protiv Žalgirisa

Euroliga, TOP 16 faza

Khimky slavio protiv Žalgirisa

Košarkaši Khimkyja savladali su u okviru 12. kola TOP 16 faze Eurolige sastav Žalgirisa rezulatom 76:71, pa su na taj način ostali u trci za 4. poziciju koja vodi u naredni krug takmičenja.

Litvanci su na domaćem terenu tokom prvog poluvremena pružali snažan otpor favorizovanom rivalu (37:35), ali su u drugom dijelu potpuno popustili i na kraju ostali kratkih rukava.

Goste je do pobjede vodio plejmeker Tyrese Rice sa 17 poena, dok je kod domaćina Ulanovas imao isti košgeterski učinak.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Khimky je nakon 6. trijumfa izjednačio omjer sa još tri ekipe u grupi (Barcelona, Real Madrid, Brose Baskets), te nas svakako očekuje uzbudljiva završnica u grupi F.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi