Ivanovićev Panathinaikos srušio i Galatasaray

Slavili još CSKA i Real Madrid

Ivanovićev Panathinaikos srušio i Galatasaray

Panathinaikos, kojeg sa klupe predvodi bh. selektor Duško Ivanović, došao je do svoje sedme pobjede u TOP 16 fazi Eurolige.

Atinjani su rezultatom 86:84 slavili u Istanbulu protiv Galatasaraya, a ovom pobjedom su došli na korak od plasmana u četvrtfinale.

Nakon egala u prvom poluvremenu, Ivanovićevi igrači su pokazali više prisebnosti i sreće te su na kraju upisali tijesnu, ali vrlo vrijednu pobjedu.

James Gist i Esteban Batista su sa po 14 poena predvodili Panathinaikos, dok su se u ekipi desetkovanog Galatasaraya najviše istakla tri imena. Patric Young je ubacio 24, Zoran Erceg 19 a Vladimir Micov 17 poena.

CSKA je u ruskom derbiju na gostovanju savladao Nižni sa 86:82, a najefikasniji su bili Weems i Rochestie sa po 21 poenom.

U posljednjoj utakmici večerašnjeg programa, Real se u reprizi finala iz prošle sezone na neki način osvetio Maccabiju i savladao ga rezultatom 86:75.

Carrol je sa 18 poena bio najefikasniji u Realu, a dva poena manje je dodao Felipe Reyes. Sa druge strane, Randle je sa 17 poena predvodio izraelski tim.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Euroliga, TOP 16:

Nižni - CSKA 82:86
Galatasaray - Panathinaikos 84:86
Real Madrid - Maccabi 86:75

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti