Iz Budućnosti poručili: Gordić je odbio poziv iz bh. reprezentacije!

Bez playmakera u kvalifikacijama za SP

Iz Budućnosti poručili: Gordić je odbio poziv iz bh. reprezentacije!

S. Mlaćo

Nemanja Gordić se neće pojaviti na okupljanju košarkaške reprezentacije BiH.

 Naime, iz naše reprezentacije istakli su da velike probleme pravi njegov klub Budućnost iz Podgorice, a Gordić je isticao da nije do njega, te da Savez treba postići dogovor sa klubom.

Tim povodom oglasili se iz Podgorice sa željom da, kako kažu, odgovore na nekorektne optužbe selektora naše reprezentacije Jasmina Repeša.

"U cilju pravilne informisanosti javnosti, ovim putem ističemo da KK Budućnost Voli nije i neće ni u buduće određivati da li će neko od košarkaša zaigrati u reprezentaciji ili ne. Nemanja Gordić je prethodnog mjeseca odbio zvaničan poziv Košarkaškog saveza BIH. Upravi KK Budućnost Voli je pred početak priprema jasno stavio do znanja da se neće odazvati pozivu, što je i potvrdio nakon priprema u Kolašinu. Ne ulazimo u razloge Nemanjine odluke i loše komunikacije izmedju njega i Saveza.

Nemanja Gordić u našem klubu ima višegodišnji ugovor, svjestan je svoje odgovornosti i obaveza prema Klubu, kao i važnosti poštovanja svih dogovora izmedju Uprave i igrača, kao i važnosti svoje uloge u Klubu u susret predstojećoj sezoni.

Ovim putem, sugerišemo Košarkaškom savezu BiH da odnose izmedju klubova, igrača i reprezentacija treba pažljivo graditi, na profesionalnim i korektnim osnovama, kontinuirano i sa puno odgovornosti i medjusobnog uvažavanja, ne kroz medijske prozivke i optužbe. Ne treba zaboraviti da saradnja ne treba da počinje i završava samo na ovim kvalifikacijama.

Obraćanja selektora Repeše i pojedinaca iz Košarkaškog saveza BiH za nas predstavljaju prevaziđen način komunikacije, koji pripada nekim prošlim vremenima, a KK Budućnost Voli u jeku aktivnih priprema za istorijsku sezonu koja je pred nama se time neće baviti", stoji u saopćenju KK Budućnost Voli.

Top Komentari

Bulle
Sta ga zovete ako nece zabij mu nek igra ako mu se igra ne bi ga spomeno uooste daje mu se medijska paznja ko da je Jordan!
68 2
karlhajncbrazzzo
Hajde da mu za rastanak iskupimo pare da mu se napravi kuća. I daleko mu kuća bila.
62 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi