Gordiću je trenutno u mislima pripremni meč s Nižnjijem u Beogradu

Trebao bi biti u Sarajevu

Gordiću je trenutno u mislima pripremni meč s Nižnjijem u Beogradu

Edmir Škorić

Nemanja Gordić je trebao danas doći na okupljanje bh. reprezentacije, ali očigledno je da neće. Ni danas, a vjerovatno ni u narednim danima.

Gordiću, kako tvrde iz Košarkaškog saveza BiH, Budućnost ne dozvoljava da se priključi reprezentaciji, dok je recimo šampion ABA lige ostalim igračima dozvolio ono što njemu nije. Čudno.

I dok svi s nestrpljenjem čekamo nove informacije i hoće li se Gordić kojim slučajem odazvati, pa novom selektoru Jasminu Repeši skratiti muke jer nemamo drugog tako dobrog i iskusnog pleja, Nemanja razmišlja o - ruskom Nižnji Novgorodu.

Protivnik je to Budućnosti u Beogradu u sutrašnjoj pripremnoj utakmici. O reprezentaciji Gordić za crnogorske medije nije izustio ni riječ.

"Ne znam u kakvom su sastavu Rusi, ali svakako da su kvalitetna ekipa i biće prava provjera za nas", kazao je Gordić u izjavi za Infobiro.

"Problem predstavlja odsustvo igrača zbog obaveza u reprezentaciji Crne Gore, kao i Jacksona u Francuskoj. Šta je tu je, mi smo nastavili da radimo sve po planu i za sada je sve u redu. Još se uigravamo, imamo četiri nova stranca i trudimo se da im pomognemo što je više moguće da prihvate sistem i da se uhodaju", kazao je Gordić.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Bh. reprezentacija 13. septembra gostuje u Finskoj, a onda tri dana kasnije gostuje Češkoj. Bez Gordića su nam šanse umanjenje, a Repeša sve i da ima nekog asa u rukavu, ne može da ga iskoristi jer je prošao datum za prijavu igrača (3. septembar).

Top Komentari

ZmajBosanski18
Prici je njemu beograd nego sarajevo
28 3
Griezmann
Zaboravio bi ti momcino i gdje je granica a kamoli reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Dosta nam je onih sto igraju za repku kad im se ku.cu cejfne.
26 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi