Tomić glavni kandidat za klupu Olympiacosa
EPA

Nakon odlaska iz Crvene zvezde

Tomić glavni kandidat za klupu Olympiacosa

Milan Tomić neće dugo čekati na novi posao nakon što se razišao s Crvenom zvezdom, barem sudeći prema posljednjim informacijama koje su se pojavile.

Porazi od Budućnosti i Krke doveli su do toga da Tomić prije nekoliko dana odstupi s klupe regionalnog prvaka, a svoju trenersku karijeru bi sada navodno mogao nastaviti u Olympiacosu.

Grčki mediji su prenijeli da je Tomić glavni kandidat da naslijedi Davida Blatta, a iako se o tome i ranije pisalo, sada kada je srbijanski trener bez angažmana cijela priča je postala daleko ozbiljnija.

Tvrdi to i prvi čovjek uglednog košarkaškog sajta Sportando, Emiliano Carchia.

Potražite više informacija na temu Basket League:

Tomić slovi kao istinska legenda Olympiakosa. Kao igrač u ovom klubu je proveo 14 sezona, u deset je bio bi pomoćnik, pa stoga i nije iznenađujuće što bi navijači upravo njega voljeli vidjeti na kormilu.

Olympiakos privremeno vodi Kestutis Kemzūra, ali kako i ne bilježi najbolje rezultate, sve je izvjesnije da će na njegovo mjesto doći upravo Tomić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti