Toronto i Memphis u drugoj četvrtini razbili protivnike, Utah Jazz u gostima savladao LA Clipperse

NBA liga

Toronto i Memphis u drugoj četvrtini razbili protivnike, Utah Jazz u gostima savladao LA Clipperse

E. Oštraković

Rano jutros po našem vremenu odigrane su tri utakmice u okviru NBA lige, a pobjede na domaćem terenu ostvarile su ekipe Memphisa i Toronta. Gostujuću pobjedu ostvarila je ekipa Utah Jazza.

Memphis je na svom terenu dočekao ekipu Washington Wizardsta, te je nakon fenomenalne druge četvrtine ova ekipa upisala pobjedu.

Drugu četvrtinu Memphis je dobio sa 33:18, što je značilo da na odmor idu sa vodstvom od četrnaest razlike, a rezultat je bio 57:43.

U drugom poluvremenu Memphis je rutinski odradio posao, te nije dopustio nikakvo iznenađenje i upisao je pobjedu od 103:97.

Toronto je na svom terenu dočekao ekipu Chicago Bullsa, a zanimljivo je da je i na ovoj utakmici ključna bila druga četvrtina.

Naime Chicago je imao predost nakon prve četvrtine od devet razlike, ali su domaći drugu četvrtinu dobili sa petanest razlike, te su na odmor otišli sa vodstvom od 55:49.

Oglasi

Do kraja utakmice Toronto je odigrao jako dobro, a to je na kraju bilo dovoljno za pobjedu od devet razlike. Konačan rezultat bio je 113:104.

Los Angeles Clippersi poraženi su na domaćem terenu od Utah Jazza. Prva četvrtina na ovoj utakmici završena je rezultatom 29:29.

U drugoj četvrtini gosti su preuzeli prednost, te su na odmor otišli sa vodstvom od sedam razlike, a bilo je 56:63.

Clippersi su se u trećoj četvrtini uspjeli vratiti u utakmicu, ali onda su odigrali zaista užasnu posljednju četvrtinu.

Upravo to ih je koštalo poraza na ovoj utakmici, te je Utah Jazz upisao pobjedu od osam razlike, a na kraju je bilo 102:110.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi