Ja Morant se vratio nakon 25 mečeva suspenzije, pa opet u problemima: Da li je zaista "pucao"?

Čovjek zvani kontroverza

Ja Morant se vratio nakon 25 mečeva suspenzije, pa opet u problemima: Da li je zaista "pucao"?

Edmir Škorić

Košarkaš Memphis Grizlliesa Ja Morant ponovo je u centru pažnje zbog slavlja nakon jednog zakucavanja.

Morant se nedavno vratio na NBA parkete i polako se vraća u svoj prepoznatljivi ritam. U posljednjoj utakmici za Memphis ubacio je 31 poen protiv Pelicansa, a njegov tim je slavio sa 116:115 nakon produžetaka na teškom gostovanju u New Orleansu.

Dok je Morant slavio jedno zakucavanje plešući prema publici, mnogi su na društvenim mrežama razvili teoriju da je oponašao pucanje iz oružja.

Ovo dolazi samo četiri utakmice nakon Morantovog povratka nakon suspenzije od 25 utakmica zbog toga što je lider Grizzliesa dvaput pokazao oružje na Instagramu uživo.

Oglasi

Činilo se kao da "puca", ali Ja Morant je kasnije objavio da se radilo samo o plesnim pokretima i ništa više.

Bivši igrač, a sada NBA analitičar Chandler Parsons je ipak među onima koji su Morantov potez okarakterisali kao pucanje iz oružja.

"Što se još mora dogoditi tebi, tvojoj porodici i tvojim prijateljima da naučiš? Prestani raditi neke stvari. Usredotoči se na košarku, na svoj život i način postojanja", rekao je Parsons.

Ukoliko se kojim slučajem dođe do zaključka da je "koristio oružje", NBA liga će ga kazniti jer strogo je protiv toga. Prethodno je 2010. godine kaznila Gilberta Arenasa jer se u svlačionici Wizardsa pojavio s pištoljem.

Što se tiče Morantovog povratka na teren, on je proglašen igračem Zapadne konferencije prošle sedmice nakon svog povratka i vodio je Grizzliese do četiri uzastopne pobjede. Morant ima prosjek od 28,8 poena, 8,5 asistencija i 5,3 skoka uz 50,6% šuta iz igre.

Top Komentari

DDG
Nevjerovatan košarkaš sa toliko talenta ali bojim se da će sebi uništiti karijeru zbog totalnih gluposti. Da je makar prgav i ološ u biti pa hajde. Dobričak koji se fura na pogrešne stvari.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti