Slava i novac uništavaju NBA zvijezdu - Stigla je poruka od ozbiljnih momaka s ulice
Ja Morant izaziva skandal za skandalom i već mu stižu poruke upozorenja od žestokih momaka

Ja Morant u problemu

Slava i novac uništavaju NBA zvijezdu - Stigla je poruka od ozbiljnih momaka s ulice

Midhat Šljivak

NBA zvijezda Ja Morant ponovo je napravio ozbiljan incident. Po drugi put u nekoliko mjeseci javno je mahao pištoljem, a takvo ponašanje moglo bi ga itekako koštati. NBA liga razmišlja o ogromnoj suspenziji, no veći je problem činjenica što je Morant izazvao pažnju bande iz Los Angelesa.

Ja Morant je u ljeto prošle godine potpisao ugovor od 193 miliona dolara. Na parketu košarkaš Memphis Grizzliesa pokazuje da tim nije pogriješio što mu je dao toliko novca, ali nakon što je uzeo ogromnu cifru kao da su zli duhovi ušli u ovog 23-godišnjaka koji srlja iz incidenta u incident.

Prije nešto više od dva mjeseca Morant je odradio nekoliko utakmica suspenzije zbog mahanja pištoljem u javnosti. Potom se pojavio i incident od prošlog ljeta kada je fizički nasrnuo na tinejdžera, te radnika osiguranja u šoping centru.

Uputio je Morant izvinjenje i tvrdio je kako je svjestan svoje greške. Ipak, kratko je trajao njegov mir jer je prije nekoliko dana ponovo mahao pištoljem i to bi mu moglo uzrokovati ogromne probleme u budućnosti.

Mnogi od NBA lige traže da zvijezda Memphis Grizzliesa bude kažnjena suspenzijom u kompletnoj narednoj sezoni, no to nije sve jer Morant došao u interes bande iz Los Angelesa koja je spremna da ga spusti na zemlju.

Oglasi

ESPN-ov novinar Keyshawn Johnson tvrdi da su ozbiljne grupe s ulice spremne Moranta naučiti pameti i poslati mu jasnu poruku kako se ne bi trebao igrati s onim što ima glumeći mafijaša u javnosti.

"Poznati član bande iz Los Angelesa nije nimalo sretan zbog načina na koji se Ja predstavlja i kako glumi nekog hip-hop uličnog gangstera koji je odrastao na ulici, a ustvari to nije ni blizu istine", rekao je Johnson i nastavlja:

"Zabrinut sam jer se našao u poziciji u kojoj nema pojma. Nadam se da će mu tim i NBA liga pomoći što prije. Ja sam odrastao na ulici i on ne bi volio takav život, to je sigurno", poruka je Johnsona.

Član Cripsa, reper Bricc Baby, također je prozvao 23-godišnju zvijezdu. Imao je jasnu poruku za njega.

"Nije se smio na takav način zaje**vati s bandom. Moglo bi ga to skupo koštati. Izgleda da želi plaćati reket do kraja života", istakao je Bricc Baby.

Morant se nakon novog incidenta oglasio. Ponovo se izvinio svima i tvrdi da je svjestan greške koju je napravio.

"Znam da sam razočarao mnoge ljude koji su me podržavali. Znam da moram raditi na sebi i da moje riječi trenutno ne znače mnogo, ali preuzimam potpunu odgovornost za svoje postupke. Poradit ću na sebi i svom ponašanju", poruka je zvijezde Memphis Grizzliesa.

Ja Morant je ove sezone igrao fenomenalnu košarku. Prosječno je ubacivao 26.2 poena uz preko osam asistencija i šest kokova po utakmici, no to je zbog svih skandala palo u zaborav i on se suočava s ozbiljnim posljedicama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi