S 200 miliona na računu misli da može sve: "Postoji nešto što sam čuo, nadam se da će se izvući"
Ja Morant napravio je ozbiljne skandale u proteklom periodu, a navodno ima i određenih stvari koje nisu još izašle u javnost (Foto: Screenshot)

Spears o Ja Morantu

S 200 miliona na računu misli da može sve: "Postoji nešto što sam čuo, nadam se da će se izvući"

M. Šljivak

Košarkaš Memphis Grizzliesa Ja Morant (23) našao se u centru pažnje američkih medija. Razlog je bilo mahanje pištoljem u jednom noćnom klubu i to u periodu kada je bio optužen za napad na 17-godišnjeg tinejdžera tokom basketa. NBA insider Marc J. Spears ima i određene informacije koje su povjerljive i zbog toga ih nije želio objaviti kako ne bi naudio sjajnom košarkašu.

Ja Morant je napravio ozbiljne probleme u proteklih godinu dana. Napao je tinejdžera nakon basketa, navodno je palo i dosta udaraca, a zatim je nasrnuo i na osiguranje u jednom tržnom centru.

Sve je kulminiralo nakon što je snimljen kako maše pištoljem u noćnom provodu. To mu je donijelo suspenziju od osam utakmica da bi potom sam ušao u program oporavka.

Protekle noći je za ESPN dao izjavu u kojoj tvrdi da pištolj nije njegov i da prihvata punu odgovornost.

"Pištolj nije moj. To ne predstavlja ono što sam ja. Ne podržavam bilo kakav oblik nasilja i prihvatam punu odgovornost za sve što sam napravio", rekao je Morant.

Oglasi

NBA analitičar Marc J. Spears međutim tvrdi kako zna nešto što bi Morantu moglo napraviti ozbiljan problem. Nije želio reći o čemu se radi.

"Zaista se molim da će shvatiti određene stvari. Postoji nešto što sam čuo i što ne želim otkrivati na ovaj način, ali se nadam da će se pobrinuti za sebe", rekao je Spears i dodaje:

"Nisam zabrinut za košarkaški dio njegovovog života, zabrinut sam za onaj ljudski i nadam se da će se vratiti zdrav mentalno i fizički. Nadam se da će se pobrinuti za sebe", istakao je Spears.

Sjajni košarkaš je proteklog ljeta potpisao ugovor od 193 miliona dolara. Mnogi smatraju da mu je novac udario u glavu jer se nije ponašao ovako dok nije imao previše na računu.

Ja Morant je u NBA ligu stigao 2019. godine. Izabran je kao drugi pik drafta Memphis Grizzliesa i njegov izbor se pokazao kao pravi potez.

Morant je postao istinska NBA zvijezda. Ove sezone prosječno ubacuje preko 27 poena, ima više od osam asistencija i šest skokova po utakmici.

Ukupno je u karijeri ovaj 23-godišnjak na prosjeku od 22.5 poena, 7.4 asistencije i gotovo pet skokova po meču.

Top Komentari

Treba crnčuge da beru pamuk,ništa više
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi