Džanan Musa je otišao i svoj (ne)sretni broj prepušta ponajvećoj NBA zvijezdi?

James Harden dolazi?

Džanan Musa je otišao i svoj (ne)sretni broj prepušta ponajvećoj NBA zvijezdi?

E. Škorić

Bosanskohercegovački košarkaški reprezentativac Džanan Musa naredne će sezone igrati za Detroit Pistonse.

Musa je trejdovan u Pistonse, a Brooklyn Netsi će umjesto nejga dobiti Brucea Browna.

Bh. košarkaš je dvije godine proveo u Netsima nakon što je 2018. godine izabran kao 29. pik na NBA draftu, no imao je sve vrijeme jako skromnu minutažu, a nakon 49 utakmica u NBA ligi na prosjeku je od 4,3 poena uz 1,9 skokova i 0,9 asistencija.

Prije dolaska u Ameriku je igrao za Cedevitu tri godine i vodio je BiH do krova Evrope u kadestkoj selekciji. Inače, zanimljivo da je sada njegov broj 13 postao slobodan.

To dodatno pojačava glasine da bi James Harden iz Houston Rocketsa u najavljenom trejdu mogao doći u Netse. Harden nosi broj 13 i čini se da ga isti čeka i u Brooklynu.

Hardena je navodno Kevin Durant pozvao kod sebe u momčad, a s obzirom da je tu i Kyrie Irving, mogli bismo gledati dominante Netse naredne sezone.

U potencijalnom tradeu Netsi bi Rocketsima poslali Spencera Dinwiddiea, Carisa LeVerta, Taureana Princea i Jarretta Allena.

Top Komentari

Edin Merlin
Harden nemoze u Brooklyn jer Brooklyn je vec dao dva velika ugovora Durantu i Irvingu.Samo zato jer bi htio u Netse neznaci i da hoce jer prvenstveno ga zanimaju pare !
3 0
Turgut2
Nema se druge rijeci za trejdovan?
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi