Netsi trejdovali Tylera Zellera u Milwaukee

U suprotnom pravcu je otišao Rashad Vaughn

Netsi trejdovali Tylera Zellera u Milwaukee

Ekipi Milwaukee Bucksa se pridružio iskusni centar Tyler Zeller, dojučerašnji košarkaš Brooklyn Netsa, saopštio je novinar ESPN-a Adrian Wojnarowski.

Naime, Netsi su trejdovali Zellera u Buckse u zamjenu za Rashada Vaughna, dok će franšiza iz Brooklyna dobiti i pik druge runde Drafta.

Zeller je ove sezone odigrao 42 utakmice za Netse u kojima je u prosjeku bilježio 7.1 poena, 4.6 skokova i 0.5 blokada. Sa druge strane Vaughn je upisao 22 nastupa za Buckse, te je prosječno ubacivao 2.7 poena uz solidan procenat šuta za tri poena od 37.1% uspješnosti.

Prema Wojnarowskom pik druge runde koji su dobili Netsi je zaštićen, te se odnosi na izbor od 31. do 47. mjesta na Draftu, a ukoliko ga Brooklyn ne dobije ove godine, prenosi sa na Draft 2020.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti