Harden: Želim biti najbolji na svijetu
Foto - EPA

Nema dileme za njega

Harden: Želim biti najbolji na svijetu

M. Šljivak

James Harden povest će Houston Rocketse i u novu NBA sezonu.

Iako se dosta govorilo o njegovom odlasku iz tima, za sada od toga nema ništa, a Harden je pred novu sezonu koja počinje večeras, govorio o ambicijama.

Vlastite su po svemu sudeći veće od timskih.

"Moja očekivanja se nikada ne mijenjaju. Individualno želim biti najbolji košarkaš na svijetu. Što se ekipe tiče, probat ćemo doći među tri u sezoni i tako dobiti šansu da napravimo nešto", rekao je Harden.

Harden je prošle sezone ubacivao 34.3 poena po meču, ali Rocketsi nisu uspjeli da naprave ništa u doigravanju protiv kasnijih prvaka Los Angeles Lakersa i ispali su u polufinalu Zapada sa 4-1.

James Harden ima nestvarne privilegije: Odlučuje kada će tim putovati, radi šta mu je volja...

Rocketsi Hardenu dopuštaju apsolutno sve. Tako se za ESPN jedan od bivših trenera u klubu koji je želio ostati anoniman i saopštio je neke zaista nevjerovatne stvari.

"Znali smo ko je glava organizacije. Sve je bio dio dogovora o dolasku u Houston. Igrači, treneri, menadžeri, svi su znali za to i ne treba kriviti Jamesa. Samo radi ono što mu je dozvoljeno".

A privilegije koje Harden ima su zaista nestvarne.

"On odlučuje kada će ekipa putovati u koji grad, a ako je utakmica u gradu kojeg voli, ekipa ostaje još jednu noć. Također, kada god želi dobije dva ili tri dana slobodno između utakmica, te privatnim avionom odlazi u Las Vegas, gdje prisustvuje brojnim zabavama. Ima sve što poželi. James je jednostavno James", rekao je on.

Harden je trenutno na ugovoru od šet godina koji ističe 2023. godine i koji mu donosi 228 miliona dolara.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti