Wood vodio Houston do pobjede: Želim biti zvijezda lige
FOTO - EPA

Wood vodio Houston do pobjede: Želim biti zvijezda lige

A. Beganović

Houston je u predsezonskom meču savladao San Antonio rezultatom 128:106.

Sjajnu partiju za Rocketse odigrao je centar Christian Wood koji je postigao 27 poena uz deset skokova.

Nakon meča ovaj centar bio je zadovoljan, a istakao je da želi biti velika zvijezda NBA lige.

"Želim biti velika zvijezda lige. Morat ću dokazati svoj kvalitet, dug je put. Ali, u svakom slučaju, uvijek ću izaći na parket s mišlju da sam najbolji igrač na terenu", rekao je Wood i dodao:

"Odlično sam se osjećao u prvoj utakmici za Houston. Svjestan sam da je ovo samo jedna predsezonska utakmica, ali dao sam sve od sebe. Igrao sam čvrsto i moramo nastaviti u istom duhu".

Wood je NBA karijeru počeo u Philadelphiji, igrao je još za Charlotte, Milwauke, New Orleans, a u Houston s kojim je potpisao trogodišnji ugovor vrijedan 41 milion dolara stigao je iz Detroita.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi