James Harden napušta Philadelphiju, dva kluba trenutno vode borbu za njegov potpis

Donio odluku

James Harden napušta Philadelphiju, dva kluba trenutno vode borbu za njegov potpis

Edmir Škorić

Američki košarkaš James Harden neće više igrati u Philadelphiji 76ersima, nakon što je klubu saopštio odluku da odlazi.

Harden će prihvatiti "player option" za narednu sezonu vrijednu 35,6 miliona dolara, te je ujedno i podnio zahtjev za trejd, pa će igrati za taj novac u nekom drugom klubu.

Insajder NBA lige Adrian Wojnarowski tvrdi da Harden i Philadelphia rade na pronalasku nove sredine za nekadašnjeg MVP-a, koji je imao do sinoć rok da se izjasni, a on je na kraju obznanio da želi mijenjati sredinu.

Hardena žele Los Angeles Clippersi i New York Knicksi, s tim što se vjeruje da su Clippersi trenutno bliže njegovom angažmanu.

U NBA karijeri je ovaj desetostruki All Star igrač na prosjeku od gotovo 25 poena, sedam asistencija i nešto više od pet skokova po meču.

Oglasi

Karijeru je Harden počeo u Oklahomi, devet sezona igrao je za Houston, a prije Philadelphije nastupao je za Brooklyn.

Što se tiče ostatka NBA informacija, Kyrie Irving se povezuje sa Phoenix Sunsima, s tim da najbolji insajder Sunsa John Gambadoro smatra da je apsurdno vjerovati u to da postoji dogovor između Sunsa i košarkaša Dallasa.

Kristaps Porzingis je predstavljen u Boston Celticsima i on je zadužio broj osam. Želio je šesticu, no ona pripada Billu Russellu...

U petak počinje NBA pijaca, a pored Hardena i Irvinga, slobodne su još neke zvijezde kao što su Khris Middleton, Draymond Green i Fred VanVleet.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi