James i Davis vodili Lakerse do pobjede protiv Memphisa

Još jedno sjajno izdanje tima iz Los Angelesa

James i Davis vodili Lakerse do pobjede protiv Memphisa

E. Čaušević

LA Lakersi sinoć su pred svojim navijačima pobijedili ekipui Memphis Grizzliesa sa 117:105.

Za Lakerse je ovo bila već 42. pobjeda u tekućoj sezoni, te imaju samo 12 poraza, dok je Memphis na omjeru 28-28. Lakersi su od prve četvrtine imali prednost na svojoj strani koju nisu ispuštali do kraja utakmice.

Domaći tim nakon prve dionice je vodio sa 28:22, dok se na odmor otišlo kod rezultata 60:41 za Lakerse i već tada je bilo jasno da će Grizzliesi teško uspjeti neporaženi napustiti Staples Centar.

Iako su gosti bili nešto bolji u nastavku meča jednostavno nisu imali snage da naprave rezultatski uzbudljiv meč. Lakersi su do kraja održavali prednost, te su uspjeli slaviti sa 117:105.

Lakerse je i ovaj put do pobjede vodio dvojac James - Davis. LeBron James je meč završio sa 32 poena, sedam asistencija i tri skoka, dok je Anthony Davis dodao 28 poena, 13 skokova i četiri asistencije.

U ekipi Memphisa sinoć je najefikasniji bio Josh Jackson sa 20 poena, do je Ja Morant meč završio sa 17 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi