James: Moja 15. i mislim najbolja sezona u NBA ligi

Kralj tvrdi

James: Moja 15. i mislim najbolja sezona u NBA ligi

E. Škorić

LeBron James igra nevjerovatno ove godine, a novi triple-double ostvario je protiv Milwaukee Bucksa.

James je protiv Bucksa ubacio 29 poena uz 11 skokova i 10 asistencija, te je nastavio da dominira u NBA ligi. Smatra da je ovo jedna od njegovih najboljih sezona, a ukupno mu je 15. u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu.

"Timski uspjeh uvijek je na prvom mjestu, ali ako usput ostvarite i neke individualne nagrade, onda je to dobro. Osjećam se dobro, ovo je moja 15. sezona, ali jedna od najboljih koje sam imao. Osjećam da želim da nastavim igrati na visokoj razini", kazao je James, dodavši:

"Srušio sam tu barijeru da igrač s 32 ili 33 godine ne može biti jednako dobar kao i kada je mlad. Vi se smijete, ali ozbiljan sam. Ne radi se tu samo o meni već o narednim generacijama. Ja ću ubrzo napuniti 33 godine, igram već 15 sezona, a ova mi je najbolja od svih. Želim sve".

James je ove sezone na prosjeku od 28,1 poena, 8.4 skokova i 9.1 asistencija po meču, dok je u karijeru na prosjeku od 27,2 poena 7,3 skoka i 7.1 asistenciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi