Pippen: LeBron je vjerovatno već prestigao Jordana

Tako kaže član zlatne generacije Chicago Bullsa

Pippen: LeBron je vjerovatno već prestigao Jordana

Legendarni košarkaš Chicago Bullsa i saigrač Michaela Jordana iz šampionskih dana ove ekipe, Scottie Pippen, smatra da ponajbolji košarkaš današnjice LeBron James ima impozantnu statistiku kroz čitavu karijeru.

Pippen je tokom gostovanja na ESPN-ovoj emisiji First Take, govorio o poređenju Jordana i Jamesa i debati o tome ko je od njih dvojice bolji.

"Brojke ne lažu, James je tu negdje. Vjerovatno nikada neće stići Jordana kada su MVP titule u pitanju, ali kada je riječ o statistici, LeBron je tu negdje", poručio je Pippen, pa dodao:

"Kada pogledate sve kategorije shvatite da LeBron nije samo dobar strijelac, pogledajte njegove asistencije, skokove...On je vjerovatno ispred Jordana."

Inače, Jordan je u 15 NBA sezona (13 u Bullsima i dvije u dresu Washington Wizardsa) u prosjeku bilježio 30.1 poen, 6.2 skoka, 5.3 asistencija, 2.3 ukradene lopte i 0.8 blokada po utakmici.

Sa druge strane, James upravo igra svoju 15 NBA sezonu, a u dosadašnjoj karijeri bilježi 27.2 poena, 7.3 skoka, 7.1 asistenciju, 1.6 ukradnih lopti i 0.8 blokada po utakmici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije