James, Rose i Curry blistali, serije pred okončanjem

Tri tima vode s 3:0

James, Rose i Curry blistali, serije pred okončanjem

Midhat Šljivak

Fantastična tri meča odigrana su u NBA ligi, a do trećih pobjeda u seriji stigli su Cleveland, Chicago i Golden State.

LeBron James je vodio Cleveland do pobjede nad Bostonom u TD Gardenu 103:95, te su Cavsi stigli do vodstva od 3:0 uz seriji.

Kontrolisao je Cleveland ovaj meč. Gotovo cijelim tijekom su imali prednost, a na kraju su uspjeli da riješe susret u svoju korist.

Prva zvijezda gostujućeg tima LeBron James završio je susret s double-double učinkom od 31 poena i 11 skokova. Kevin Love je dodao 23, dok je Evan Turner ubacio 19 za Celticse, kojima je ovo prvi play-off meč u Bostonu od 2012. godine.

Nevjerovatni Derrick Rose je s 34 poena predvodio Chicago do pobjede nad Milwaukee Bucksima nakon dva produžetka (113:106), za vodstvo od 3:0 u seriji.

Zaista Uzbudljiv meč donijela su ova dva tima. Rose je preuzeo sve u svoje ruke, te je u produžecima odveo tim iz Chicaga do pobjede, te je tim iz Chicaga na korak od prolaska u polufinale Istočne konferencije.

Ništa manje uzbudljivo nije bilo ni u New Orleansu, gdje su Golden State Warriorsi nakon produžetka dobili Pelicanse 123:119.

Briljirao je za goste Stephen Curry. Iako su Warriorsi imali zaostatak od 20 poena, Curry je nevjerovatnim šutevima prvo odveo meč u produžetak, gdje je dovršio posao za treću pobjedu Golden Statea.

Sjajni šuter Warriorsa je susret završio s 40 poena, dok je na drugoj strani Anthony Davis ubacio 29 poena.

NBA doigravanje:

New Orleans - Golden State 119:123pp
Boston - Cleveland 95:103
Milwaukee - Chicago 106:113pp

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.