LeBronova 33 poena dovoljna za izjednačenje protiv Bullsa

NBA, play-off

LeBronova 33 poena dovoljna za izjednačenje protiv Bullsa

Košarkaši Cleveland Cavaliersa su pobjedom od 106:91 izjednačili polufinalnu play-off seriju protiv Chicago Bullsa na 1:1. 

LeBron Jame bio je prva faca pobjedničkog tima. Ponajbolji košarkaš današnjice ubacio je 33 poena, uz to je zabilježio osam skokova i pet asistencija. Uprkos 33 postignuta poena najbolji igrač Cavsa ne može se pohvaliti sjajnim šutem, ubacio je tek 13 od 29 pokušaja. Popularni Kralj je dobru podršku imao u Irvingu koji je zabio 21 poen, dok je Jones brojao do 17.

Kada je riječ o gostujućem timu najraspoloženiji igrač tima i “vjetrovitog grada” bio je Butler s 18 poena, dok je Rose dao 14. Obojica pomenutih košarkaša imala su očajan procenat šuta. Butler je šutirao 5/14, dok je playmaker Bullsa imao procenat 6/20. Ni Pau Gasol protekle noći nije bio na svom nivou koji je prezentirao u prvoj utakmici. Španski centar ubacio je svega 10 poena.

Zanimljivo je da Derrick Rose treću utakmicu u nizu nije stajao na liniju slobodnih bacanja, a biće interesantno i da li će se sinoć povrijeđeni Shumpert uspjeti oporaviti za manje od 48 sati kada je na rasporedu utakmica broj tri.

NBA play-off, polufinalna serija Istočne konferencije:
Cleveland Cavaliers - Chicago Bulls 106:91 (1:1)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.