Derrick Rose trojkom sa zvukom sirene srušio Cleveland

Važna pobjeda Bullsa

Derrick Rose trojkom sa zvukom sirene srušio Cleveland

Chicago je na svom terenu upisao pobjedu nad Clevelandom rezultatom 99:96, te tako stigao do vodstva od 2:1 u seriji.

Nakon što su prije dva dana ubjedljivo poraženi od Cavsa, košarkaši Bullsa su sinoć pokazali svoje drugo lice i stigli do veoma vrijedne pobjede.

Utakmicu je bolje otvorio Cleveland, koji nakon prve četvrtine stiže do šest poena prednosti. Domaći vraćaju utakmicu u egal, pa se tako na odmor odlazi s rezultatom 49:47 za Cleveland.

U nastavku, također, potpuni egal. Niko se nije posebno rezultatski odvajao do samog kraja, kada je viđena prava drama. Prvo je 23 sekunde prije kraja Gibson sa linije slobodnih bacanja donio Chicagu vodstvo od 96:96, da bi deset sekundi prije isteka vremena J.R. Smirh trojkom izjednačio na 96:96.

Junak pobjede Chicaga bio je Derrick Rose, koji je trojkom sa zvukom sirene srušio Cleveland i donio svom timu veoma važnu pobjedu.

Rose, koji sve više podsjeća na svoje stare dane, je ujedno bio i najefikasniji igrač susreta sa 30 poena, 7 asistencija i 7 skokova. Sa druge strane, LeBron James je meč završio sa 27 poena, 14 asistencija i 8 skokova. Butler je dodao 20, Dunleavy 16, a Smith 14 poena.

NBA, Playoff:

Chicago Bulls - Cleveland Cavaliers 99:96

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti