Jamesu 162 dolara samo što kroči na teren u dresu Lakersa
Nakon Clevelanda i Miamija Jamesu su Lakersi treći tim u NBA karijeri (Foto: EPA)

Nevjerovatan ugovor Kralja

Jamesu 162 dolara samo što kroči na teren u dresu Lakersa

M. Šljivak

LeBron James potpisao je ovog ljeta četverogodišnji ugovor sa Los Angeles Lakersima.

Zvijezda NBA lige će za četiri godine inkasirati nešto više od 153 miliona dolara, a ako ćemo gledati tačno u cent on će od Lakersa dobiti tačno 153.312.846 dolara.

LBJ će po sezoni zaraditi 38.3 miliona dolara, po svakoj utakmici oko 467.000 dolara, 117.000 dolara po četvrtini, te 9.700 dolara po minuti i 162 dolara po sekundi.

Ove cifre su izvučene kao prosjek za četiri godine koliko bi trebao ostati u Lakersima, a njegova plata iz sezone u sezoni će biti veća.

Također, u četvrtoj sezoni u kojoj bi trebao dobiti 41 milion dolara, imaće opciju da izađe iz ugovora, ali i bez toga ove cifre izgledaju zaista nevjerovatno.

James će pored silnog novca od Lakersa imati i ogromnu zaradu od sponzora, pa je osigurao mjesto među najplaćenijim sportistima svijeta u narednim godinama.

Top Komentari

Alkma
Koji poremecaj vrjednosti u svjetu citavom
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi