"Michael Jordan bi danas bio All Star igrač, ali ne bi dominirao"

Nova kontroverzna izjava 'Bijele čokolade'

"Michael Jordan bi danas bio All Star igrač, ali ne bi dominirao"

M. Šljivak

Michaela Jordana mnogi smatraju najboljim košarkašem svih vremena, ali nekadašnji playmaker Jason Williams smatra kako u današnjoj košarci on ne bi dominirao na parketu.

'Bijela čokolada' smatra da se odbrana u NBA ligi promijenila i da Jordan zbog toga ne bi dominirao kao što je to radio tokom svoje ere u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta.

"Michael bi sigurno bio All Star igrač, ali ne bi dominirao. Ne želim da me shvatite pogrešno, odbrana se promijenila. Danas bi u određenim trenucima imao po trojicu igrača na sebi, dok se u njegovom vremenu više igralo jedan na jedan", rekao je Williams i dodao je:

"Michael bi bio veliki košarkaš, ali ni blizu kakav je bio u svoje vrijeme", smatra Williams.

"Kobe Bryant na mojoj listi nije ni među pet najboljih Lakersa"

Jedan od najatraktivnijih NBA playmakera ikad Jason Williams smatra da legendarni Kobe Bryant nije među petoricom najboljih igrača Los Angeles Lakersa svih vremena.

Iako mnogi pokojnog Kobea smatraju jednim od najboljih košarkaša ikad, Williams ne misli tako i na njegovoj listi nema Bryanta, pa čak ni na onoj najboljih igrača Lakersa u historiji.

Oglasi

Govoreći za Players Choice Williams je rekao:

"Kobe na mojoj listi nije tako visoko kao što to ljudi misle. Nisam siguran da bi našao mjesto na mojoj listi petorice najboljih igrača Lakersa svih vremena", rekao je Williams.

Jason Williams je u NBA ligi bio prepoznatljiv po atraktivnom stilu igre. Nosio je nadimak 'bijela čokolada' i imao je zaista čudesne poteze na parketu.

Tokom NBA karijere igrao je za Sacramento, Memphis, Miami i Orlando. S Miami Heatom je 2006. godine osvojio naslov NBA prvaka.

Karijeru je Williams završio s prosjekom od 10.5 poena i šest asistencija po meču.

Top Komentari

King_Kenny
...ovaj je bas zeljan paznje pa se takmici koja ce mu izjava biti gluplja.
0 2
user1646545334
Ovaj Williams nezna vise kako da ostane bitan pa valja gluposti
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi