Policija zaustavlja automobil, a unutra je najbolji svih vremena: "Oprostite gospodine, vidimo se"
Foto - Pexells

Samo je on mogao ovako proći

Policija zaustavlja automobil, a unutra je najbolji svih vremena: "Oprostite gospodine, vidimo se"

M. Šljivak

Mnoge sportske zvijezde imaju status ikone u gradovima u kojima su ostavili dubok trag.

Tako je i s čuvenim Michaelom Jordanom koji je većinu NBA karijere proveo u Chicago Bullsima, gdje je osvojio šest naslova najboljeg tima svijeta.

MJ je u Chicagu i dan danas božanstvo, a kakva je zvijezda bio 90-ih godina otkriva priča njegovog nekadašnjeg saigrača Charlesa Oakleya.

Policija je zbog brze vožnje na autoputu zaustavila Michaela, a kada su vidjeli ko je za volanom, samo su mu poručili da pazi kako vozi.

"Uvijek smo išli zajedno, a jedne noći smo odlučili da se provozamo po autoputu. Pojačavao je brzinu sve više i više i dostigao je i 240km/h jer nas je neko pokušavao stići", rekao je Oakley i nastavlja priču.

"Sljedeće što smo vidjeli je policijska blokada na putu. Bilo je oko 20 automobila i pod svaku cijenu su nas htjeli zaustaviti. Stali smo i izašli i onda sam čuo: 'Gospodine Jordan, žao nam je. Malo usporite, vidimo se sljedeće sedmice", otkriva Oakley.

Michael Jordan je bio čovjek kojem bi u tom period bilo oprošteno apsolutno sve, a on je grad Chicago itekako zadužio nastupima u dresu Bullsa.

Top Komentari

Icardi072
Najbolji kosarkas svih vremena
4 3
Goran86
Policajac ako pickic.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi