Jaylen Hands pojačao FMP

U najavi veliko pojačanje za tim iz Železnika

Jaylen Hands pojačao FMP

Teme:

Košarkaši FMP-a su nakon nigerijskog centra Ebuke Izundua doveli još jedno pojačanje.

Jaylen Hands 21-godišnji combo bek novi je član tima iz Železnika.

Hands je imao sjajne srednjoškolske i sveučilišne karijere. Na sveučilištu UCLA igrao je na McDonalds All American utakmici no na kraju je na draftu 2019. godine izabran tek u drugoj rundi kao ukupno 56. pick a odabrali su ga Los Angeles Clippersi. Oni su ga odmah mijenjali u Brooklyn Netse u kojima nije dobio prilku igrati u NBA ligi već je igrao za njihovu G-League filijalu Long Island Netse.

Tamo je imao nekoliko odličnih nastupa koji su ga potvrdili kao sjajnog strijelca i razigravača, te bi FMP mogao dobiti usitinu sjajnog košarkaša. Član FMP-a danas je postao i Jurij Macura koji je donedavno nastupao za Primorsku koja je istupila iz ABA lige. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi