Nakon drame u Morači Budućnost pobijedila FMP
Foto: KK Budućnost VOLI

Gosti imali priliku slaviti

Nakon drame u Morači Budućnost pobijedila FMP

Budućnost je večeras u svojoj dvorani nakon velike drame došla do pobjede protiv FMP-a, u utakmici 4. kola ABA lige, rezultatom 77:76.

Nakon prvog poluvremena nije se moglo naslutiti da će se ova utakmica razviti u pravu dramu.

Iako su gosti dobro otvorili utakmicu i nakon prve četvrtine imali prednost, domaći su u drugom periodu zaigrali kako znaju i umiju pa su na kraju na veliki odmor otišli s 10 koševa viška i ništa nije slutilo ni na što drugo, osim na laganu pobjedu Podgoričana. Možda i previše uljuljani u sigurnost vodstva domaći su opet prebacili u brzinu niže a napad gostiju je proradio te se prednost počela lagano topiti. 

Zadnji trenutci donijeli su pravu dramu. Nakon koša Cobbsa za 77:74 i 10 sekundi do kraja, Nikola Ivanović pravi nesmotrenu osobnu pogrešku koju su suci okarakterizirali kao nesportsku. Nakon što je Čović realizirao dva slobodna bacanja FMP je imao napad za pobjedu, ali su se gosti spetljali i prilika je otišla u nepovrat. Budućnost nije stigla realizirati zadnji napad ali vremena za večeras odlični FMP više nije bilo i bodovi su ostali u Morači. 

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Cobbs je bio sjajan kod domaćih s 24 koša, a Ivanović je dodao 19. Nenadić kod FMP-a najbolji s 20, po 12 su postigli Čović i Lazarević. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi