Mega nakon velikog preokreta u produžetku slavila nad FMP-om

Mladi beogradski tim igra sjajno ove sezone

Mega nakon velikog preokreta u produžetku slavila nad FMP-om

Košarkaši Mega Soccerbet slavili su pobjedu kao gosti protiv FMP-a u 12. kolu ABA lige rezultatom 92:91.

Do ove pobjede Mega je praktički stizala dva puta u ovoj utakmici.

Prvo su mladi košarkaši beogradskog tima stigli veliku prednost FMP-a koji je dvije i pol minute do kraja vodio 75:65 i imao sve u svojim rukama. Serijom trojki i s nekoliko konfuznih napada tima iz Železnika Mega je uspjela izboriti produžetak ali je i tamo loše krenulo po njih. FMP je brzo poveo 86:77 i činilo se da im ovaj put pobjeda ne može izmaći. No opet je Mega napravila veliki i sjajan preokret zahvaljujući sjajnom šutu i smušenosti protivnika u napadu koji je kao i krajem regularnog dijela mislio da je sve gotovo. Serijom 15:2 Mega je ovu utakmicu odvukla na svoj mlin a trojka Čarapića sa sirenom samo je kozmetički popravila rezultat za FMP.

Mladi Petrušev odigrao je još jednu sjajnu partiju za Megu s 25 poena i 8 skokova te pogođenim važnim šutevima u ključnim momentima utakmice, dok je Simonović dodao 17 i 11 skokova. Filip Čović je zabio 26 koševa za FMP a po 20 su ubacili Nenadić i Đorđević. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi