Snažni Nigerijac pojačao FMP

Košarkaš s iskustvom igranja ACB lige

Snažni Nigerijac pojačao FMP

Teme:

Košarkaši beogradskog FMP-a u 2021. godinu ući će ojačani pod obručima.

Snažni nigerijski krilni centar Ebuka Izundu potpisao je ugovor s beogradskim timom i ojačao konkurenciju na centarskim pozicijama. 

Iako Nigerijac, Izundu je mladost i školovanje je proveo u Sjedinjenim Državama te je poslije Victory Christian srednje škole iduće četiri godine proveo na sveučilištu Miami nakon kojeg nije izabran na draftu 2019. godine. Umjesto toga otišao je u Španjolsku gdje je sezonu proveo u Real Betisu iz kojeg je otišao za francuski Strasbourg u kojem se nije predugo zadržao - samo 11 utakmica. FMP će u Izunduu dobiti košarkaša s visokim obrambenim i skakačkim potencijalom i intezitetom dok napadačka igra nije jača strana ovog košarkaša.

FMP nije objavio dužinu ugovora između kluba i Izundua. 

Top Komentari

Kompromis
Odlicni Nigerijac. Jos da ste ime naveli jos bolje bi bilo.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi