Veliki preokret Maccabija za trijumf protiv Panathinaikosa

Sjajna posljednja četvrtina Izraelaca

Veliki preokret Maccabija za trijumf protiv Panathinaikosa

Košarkaši Maccabija iz Tel Aviva večeras su u svojoj Nokia Areni nakon velikog preokreta uspjeli pobijediti atenski Panathinaikos rezultatom 88:79 i tako zadržati priključak za vrhom euroligaške ljestvice. 

Gosti iz Atene u prvom periodu sjajnom su košarkom utišali 10.500 navijača u nekadašnjoj Yad Eliahu dvorani i šokirali domaćina s 29:13 i vodstvom za koje se doimalo da će ga domaći košarkom kakvom su prikazali u prvih 10 minuta teško stići. 

Ipak, Makabejci su već u drugom periodu konsolidirali svoje redove, dobili drugu četvrtinu 30:17 i opet povećali svoje šanse. No nije Panathinaikos posustajao ni u nastavku, opet su uspjeli povesti s 10 razlike i činilo se kako će Calathes i društvo kući pjevajući. 

Tada je na scenu stupio fantastični Scottie Wilbekin koji je u prvom poluvremenu igrao loše i ispod svih kriterija. Počeo je pogađati iz svih pozicija, a pridružili su mu se Dorsey i Hunter i tu je Panathinaikosu bio kraj. Zadnja četvrtina otpuhala je goste s parketa a domaći tim uz ovacije prepunog gledališta napustio je trijumfalno parket Nokia Arene. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Wilbekien s 23 poena, Dorsey sa 16 i Hunter s 15 najbolji kod pobjedničkog tima. Thomas je za Atenjane zabio 24 dok je Papapetrou dodao 17 koševa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi