Sigurno slavlje Maccabija u Sankt Petersburgu

Izraelci pobijedili Zenit

Sigurno slavlje Maccabija u Sankt Petersburgu

Košarkaši izraelskog prvaka Maccabija slavili su večeras na gostovanju u Sankt Petersburgu protiv Zenita u okviru 14 kola Eurolige rezultatom 81:72. 

Prvo poluvrijeme donijelo se siromašnu košarku u kojoj su se igrale čvrste obrane i u kojem je palo mizernih 61 poena a tanku prednost na veliki odmor odnijeli su gosti (31:30).

No nastavak je donio punu dominaciju igrača u žutim dresovima u čijoj se igri nije osjetilo izbivanje čak četiri igrača iz rotacije trenera Sfairopoulusa. Dobio je Macabi ovaj period rezultatom 28:12 pa je u zadnju četvrtinu ušao s komotnih 17 poena viška koje je bez problema održao do kraja ovog susreta. 

Tyler Dorsey sa 17 koševa, te Otello Hunter s 15 bili su najbolji u redovima pobjednika. Thomas s 15 i Ayon s 14 koševa najbolji kod Zenita. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi