Jedinstvo upisalo novu pobjedu protiv Brčanke

Tuzlanke bez problema do novih bodova u Mejdanu

Jedinstvo upisalo novu pobjedu protiv Brčanke

E. Dindić

U okviru 9. kola Premijer lige za košarkašice u Mejdanu su se sastale ekipe Jedinstvo BHTelecoma i ekipa Brčanke iz Brčkog. U jednoj zanimljivoj utakmici slavile su domaće košarkašice rezultatom 71:56(36:23). 

Prvih deset minuta odigrale su gošće iz Brčkog odlično i imale početnu prednost od 16:15. Međutim, u drugom periodu imale su dosta promašaja i padova, pa ovaj period gube rezultatom 21:7, te se na poluvrijeme odlazi pri prednošću domaćih košarkašica rezultatom 36:23.

U drugom poluvremenu rutinski su domaće košarkašice odradile utakmicu i na kraju upisale pobjedu rezultatom 71:56.

Najefikasnija u domaćem sastavu je bila Žaklina Milošević sa 23 poena, dok je pratila Naida Ruščuklić sa 22 poena. Kod gošći iz Brčkog bolje od ostalih su bile Mirela Halilović sa 19 poena, dok je Ajla Lević dodala 12 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi