Nurkić će biti ponosan: Igrač Portlanda dobio ugovor života, pa otišao u džamiju i izgovorio šehadet

Prešao na islam

Nurkić će biti ponosan: Igrač Portlanda dobio ugovor života, pa otišao u džamiju i izgovorio šehadet

E. Čaušević

Košarkaš Portland Trail Blazersa, Jerami Grant, prije nekoliko dana s ovim klubom potpisao je ugovor života prema kojem će zaraditi ogroma novac, no iznenadio je sve jer je nakon potpisa otišao u džamiju kako bi prešao na islam.

Grant je već devet godina u NBA ligi, a prvi klub bil amu je Philadelphija 76ers u kojoj je igrao dvije sezone.

Nakon toga potpisao je za Oklahomu gdje je nastupao tri godine, dok je jednu sezonu nakon doga proveo u Denveru. Prije dolaska u Portland igrao je dvije sezone i za Detroit Pistonse.

Ovaj 29-godišnji košarkaš u Portland je stigao prošlog ljeta i potpisao je jednogodišnji ugovor, ali dobrim igrama uspio je da se dokaže i čelnici Trail Blazersa su mu ponudili ugovor koji se ne odbija.

Grant je dobio u Portlandu novi petogodišnji ugovor prema kojem će da zaradi čak 160 miliona dolara što je daleko najbolji ugovor koji je imao u svojoj dosadašnjoj karijeri.

Oglasi

Međutim, nakon potpisa ugovora Grant je uradio nešto o čemu već danima bruji američka javnost, a to je prelazak na islam.

Pojavio se video na kojem se vidi da je Grant nakon potpisa ugovora s Portlantom otišao u džamiju koja se nalazi u tom gradu kako bi prešao na islam i postao musliman.

Grant je sa imamom te džamije izgovorio šehadet i odlučio je da prihvati islam. Na njega je sigurno ponosan i saigrač Jusuf Nurkić za kojeg svi znamo da mu je vjera islam na prvom mjestu u životu.

[tiktok]https://www.tiktok.com/@djenan.01/video/7255497171062050075?is_from_webapp=1&sender_device=pc&web_id=6974286488453285381[/tiktok]

Ovaj 29-godišnjak inače je završio koledž u Syracuseu gdje je muslimanska zajednica u prethodnim godinama sve zastupljenija i zbog toga ne iznenađuje što se Grant počeo zanimati za ovu vjeru.

U džamiji u kojoj je izgovorio šehadet je bio redovan gost prethodnih mjeseci, a kada je shvatio da je to put kojim želi da ide odlučio je da postane musliman.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi