Jim Boylen više nije trener Bullsa

Nakon omjera od 39-84 od decembra 2018.

Jim Boylen više nije trener Bullsa

Jedna od najtrofejnijih NBA franšiza, Chicago Bullsi ostali su bez trenera. 

Izvršni dopredsjednik kluba iz 'Vjetrovitog grada', Litvanac Arturas Karnišovas danas je objavio kako je Jim Boylen razriješen dužnosti prvog trenera ekipe. 

"Niko ne može dovesti u pitanju Jimovu strast koju je imao za ovaj tim. Itekako cijenimo njegove neumorne napore i doprinos koji je dao u vremenu provedenom u Bullsima, te njemu i njegovoj obitelji želimo sve najbolje" - kazao je jedan od vlasnika kluba Michael Reinsdorf. 

Boylen je u razdoblju od 2015-2018 bio pomoćni trener u klubu, a 3. decembra 2018. imenovan je za prvog trenera. U tom periodu zabilježio je neslavan omjer od 39 pobjeda i čak 84 poraza. Bullsi, kako se navodi u priopćenju, već od danas kreću u potragu za novim trenerom. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi