Jock Landale za svaku trojku i zakucavanje na utakmici s Realom donira 100$ žrtvama požara

I Chris Singleton prihvatio inicijativu

Jock Landale za svaku trojku i zakucavanje na utakmici s Realom donira 100$ žrtvama požara

Košarkaš Žalgirisa, Australac Jock Landale našao je način na koji će pomoći svojoj požarima opustošenoj zemlji. 

Australiju već neko vrijeme razaraju ogromni požari koji usljed ogromnih vrućina haraju cijelim kontinentom a štete su već sada dosegle ogromne razmjere. 

Svakodnevno smo svjedoci šokantnih snimaka s opožarenih područja Australije gdje vatrena stihija guta sve pred sobom. Požari su do sada odnijeli i preko 20 ljudskih života, dok su flora i fauna pretrpjele strašne žrtve u vidu nebrojenih mrtvih životinja te biljnog svijeta. 

Krilni centar Žalgirisa Jock Landale pokrenuo je mini inicijativu koja će, čini se, doživjeti dobar odjek među euroligaškim košarkašima. On će za svaku trojku i zakucavanje na utakmici Reala i Žalgirisa donirati po 100 dolara za žrtve požara. Nije dugo trebalo a košarkaš Efesa Chris Singleton nakon što je vidio Landaleovu inicijativu je na društvenim mrežama obznanio kako će i on napraviti istu stvar na utakmici Efes - Barcelona. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Ne treba čuditi ako se u ovu humanu akciju uključe i drugi košarkaši širom Europe. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi