Raspad sistema u Bešiktašu, odlazi novi reprezentativac BiH
Foto: EPA

Nemaju novca za plate

Raspad sistema u Bešiktašu, odlazi novi reprezentativac BiH

M. Šljivak

Turski Bešiktaš ispao je u četvrtfinalu košarkaškog prvenstva ove zemlje od Banvita, a to nije nikakvo čudo kada se zna u kakvim uslovima su igrali košarkaši ovog tima.

Već mjesecima unazad nijedan košarkaš nije dobio nijednog eura. Plate kasne, tim je u velikim financijskim problemima i igrači će vjerovatno biti primorani da napuste tim.

Iako su iz rukovodstva obećali riješiti sve probleme sa isplatom do početka doigravanja, to se na kraju nije desilo. Igrači su primorani da vlastitim novcem finansiraju život u Istanbulu i to im se nimalo ne sviđa.

Većina ih je najavila odlazak. Među njima je i novi reprezentativac Bosne i Hercegovine Josh Adams koji će vjerovatno ovog ljeta promijeniti klub. S obzirom na to da je iza njega sjajna sezona u kojoj je postizao gotovo 13 poena u prosjeku, interes za njegovim uslugama će biti veliki i moći će da bira gdje želi ići.

Potražite više informacija na temu Super Ligi:

Pred Bešiktašem je očigledno veliki izazov pred narednu sezonu i pitanje je kako će se sve završiti po ovaj klub.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi