Svi se smiju, a on plače: Hladan tuš za sve u Srbiji je stigao iz SAD-a!

Joel Embiid je nadmašio Nikolu Jokića i postao novi MVP

Svi se smiju, a on plače: Hladan tuš za sve u Srbiji je stigao iz SAD-a!

Admin Čaušević

Hladan tuš za sve ljubitelje košarke u Srbiji stigao je iz SAD-a. Nikola Jokić nije uspio po treći put osvojiti nagradu MVP koja se dodjeljuje najkorisnijem košarkašu regularnog dijela NBA sezone.

Jokić je igrao sjajnu sezonu u dresu Denver Nuggetsa, ali nagrada MVP-ja je otišla u ruke kamerunske zvijeri - Joela Embiida.

Embiid je dobio 73 glasa od ukupno 100 što znači da je odlični košarkašaš Philadephia 76ersa praktično pomeo konkurenciju.

Iza Embiida na drugom mjestu je zavšio Jokić sa 15 glasova, dok je Giannis Antetokoumpo koji se sa Milwaukee Bucksima već oprostio od play-offa dobio 12 glasova.

Jokić je imao priliku da postane prvi košarkaš nakon Larya Birda koji je tri puta u nizu osvojio MVP nagradu, ali bez obzira na učinak od 24.5 poena, 11.8 skokova i 9.8 asistencija u prosjeku nije uspio u tome.

Oglasi

S druge strane Embiid je u prosjeku bilježio 33 poena, učinak po kojem mu u ovoj sezoni NBA lige nije niko ravan. Prosječno je biljećio 10 skokova i četiri asistencije.

Ceremoniju proglašenja MVP-ja, ovaj 29-godišnjak je pratio u društvu svojih saigrača, a nakon što je izabran za najkorisnijeg igrača počeo je plakati od sreće.

Među prvim koji su prišli da mu čestitaju bio je James Harden koji je prije pet godina dok je bio član Houston Rocketsa također dobio ovo prestižno priznanje.

Embiid koji nosi nadimak Proces je u NBA ligi od 2014. godine kada su ga izabrali upravo 76-ersi, a poznato je i da je veliki navijač fudbalskog kluba Real Madrid.

Interesantno da je u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta debitovao dvije sezone nakon što je draftovan i to zbog ozbiljnih problema sa koljenima.

U ovoj sezoni svoje 76-erse bi mogao odvesti do kraja. U polufinalu Istoka Embiid i društvo su napravili "break" te su poveli protiv Boston Celticsa sa 1:0.

Top Komentari

FudbalskiZnalac
Zasluženo MVP ali dalje od Bostona nece
0 0
Adrian
Jokić za ovog Jordan.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi